Za srednjoškolce

Kurs akademskih veština za srednjoškolce

Povodom Međunarodnog dana mladih, IMGGI će u sklopu projekta Naučni kalendar koji finansira Centar za promociju nauke organizovati kurs akademskih veština za srednjoškolce zainteresovane za prirodne nauke.

Kurs obuhvata neke od osnovnih aspekata naučno-istraživačkog rada: definisanje naučnog problema, pretragu literature, odabir metodološkog pristupa, obradu rezultata i predstavljanje rezultata.

Kurs se održava online u formatu radionice sa aktivnim učešćem polaznika.

Maksimalan broj polaznika kursa je 20.

Prijavljivanje se vrši putem linka:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfWkgGzL2mj4FhfP55t2QEYCbWg8WyApapdfkMXK3FuEvo9yg/viewform

Rok za prijavljivanje je 20. 9. 2021.

PROGRAM BIOLOGIJE I HEMIJE ZA SREDNJOŠKOLCE

Program je namenjen učenicima od 1. do 4. razreda gimnazija i srednjih stručnih škola koji paralelno sa redovnom nastavom žele da steknu dodatna znanja i da se upoznaju sa naučno-istraživačkim radom u oblasti prirodnih nauka. IMGGI je ovaj program ustanovio 2011. godine u saradnji sa Regionalnim centrom za talente Beograd 2 sa ciljem da potencijalne buduće studente bioloških, hemijskih i srodnih fakulteta upozna sa savremenim multidisciplinarnim pristupom u ovoj oblasti istraživanja. Sadržaji u sklopu programa se realizuju tokom trajanja školske godine.

pdfProgram biologije i hemije za srednjoškolce 2021-2022.pdf

U školskoj 2020/2021 godini zbog epidemiološke situacije i važećih mera opreza većina zajedničkih aktivnosti će se realizovati preko različitih platformi dostupnih na internetu, dok će se u IMGGI organizovati isključivo individualne konsultacije za polaznike zainteresovane za izradu radova.

Rok za prijavljivanje za školsku 2021/2022 godinu je 30. oktobar 2021.

docPrijava PBH.doc

U 2017. godini IMGGI je organizovao konkurs na koji su se sa sopstvenim istraživačkim idejama mogli prijaviti srednjoškolci sa teritorije Srbije. Nagrada je podrazumevala mogućnost realizacije rada u IMGGI uz mentorstvo nekog od saradnika Instituta.

Pobednik konkursa:
Miloš Nikolić, Šabačka gimnazija
Ispitivanje mogućnosti popravke oštećene DNK u odsustvu gena RecBCD i RecFOR koji učestvuju u reparaciji DNK kod bakterija

Please publish modules in offcanvas position.