Programi IMGGI za promociju i popularizaciju molekularne biologije

Programi IMGGI za promociju i popularizaciju molekularne biologije obuhvataju manifestacije i aktivnosti koje imaju za cilj da molekularnu biologiju približe osnovcima i srednjoškolcima i da ih zainteresuju za karijeru u ovoj oblasti.

Učešće u programima je besplatno, a za informacije se možete obratiti na: info@imgge.bg.ac.rs.

mala skola dnklogije Mala škola DNKlogije - program promocije i popularizacije molekularne biologije kroz „uradi sam“ eksperimente koji se realizuju kao Putujuća laboratorija u osnovnim školama i kao radionica za srednjoškolce u IMGGI.
skolarac molekularac Školarac molekularac - program predavanja sa demonstracijama za srednjoškolce o osnovnim pojmovima i bazičnim tehnikama iz oblasti molekularne biologije koja se realizuje u srednjim školama po dogovoru sa nastavnicima u toku školske godine.
kursevi akademskih vestina Kursevi akademskih veština - obuhvataju program radionica za edukaciju u oblasti akademskih veština za srednjoškolce i studente.
Nedelja svesti o mozgu Nedelja svesti o mozgu - program predavanja i radionica koji se organizuje od 16. do 22. marta u cilju popularizacije neuronauka.
Dan fascinacije biljkama Dan fascinacije biljkama - program tematskih predavanja i radionica posvećen promociji naučnih disciplina koje se bave proučavanjem biljaka koji se realizuje 18. maja pod pokroviteljstvom Evropske organizacije za biologiju biljaka.
Dan DNK Dan DNK - program tematskih predavanja i radionica koji se realizuje u kulturnim ustanovama u centru grada 25. aprila u čast dva velika naučna dostignuća iz oblasti humane genetike.

 

Dan biodiverziteta Dan biodiverziteta - program predavanja i radionica posvećen razumevanju značaja i podizanju svesti javnosti o biodiverzitetu koji se realizuje 22. maja u čast potpisivanja Konvencije o biološkom diverzitetu.
Noc istrazivaca Noć istraživača - program interaktivnih sadržaja koji se održava svakog poslednjeg petka u septembru pod pokroviteljstvom Evropske komisije.
 dan mikroorganizama  

Dan mikroorganizama - obuhvata interaktivne postavke i radionice organizovane  17. septembra, koje imaju za cilj da podignu svest o važnosti mikroorganizama u našem svakodnevnom životu.

 

Please publish modules in offcanvas position.