Zlatnom medaljom za izuzetne zasluge i doprinos u sprovodjenju aktivnosti na sprečavanju širenja COVID-19 odlikovan je IMGGI i podjednako sve koleginice i kolege naučnici zahvaljujući čijoj je stručnosti, hrabrosti i nesebičnom radu uspostavljen rad dve Nacionalne laboratorije za molekularnu detekciju infektivnih agenasa – Vatreno oko u Beogradu i Nišu.

Lov na blago, jedna od najpopularnijih beogradskih aktivnosti Evropske noći istraživača, ove godine biće održana u izmenjenim okolnostima, a prvi tragovi i naučni zadaci za mališane pristizaće već od utorka, 17. novembra.

Dr Marija Vidović, naučni saradnik Laboratorije za molekularnu biologiju biljaka IMGGI, je u saradnji sa Institutom za multdisiplinarne studije, Hemijskim fakultetom Univerziteta u Beogradu i Singidunum Univerzitetom dobila projekat u okviru Programa za izvrsne projekte mladih istraživača (PROMIS) Fonda za nauku Republike Srbije.

U petak, 25. septembra 2020. godine, Institut za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo i Fakultet za fizičku hemiju Univerziteta u Beogradu će, uz pomoć svojih dugogodišnjih saradnika - učenika i nastavnika OŠ ”Despot Stefan Lazarević”, organizovati seriju eksperimenata za učenike škole kako bi najavili Evropsku Noć istraživača, koja će se održati 27. i 28. novembra u 12 gradova širom Srbije.

Povodom ovogodišnjeg Međunarodnog dana mikroorganizama koji se obeležava širom Evrope 17. septembra IMGGI će organizovati internet kviz "Koja si ti bakterija?" u sklopu promotivnih aktivnosti Noći istraživača.

Strana 1 od 24

Please publish modules in offcanvas position.